Blog

Wat is nu een goede schoen?

Waar moet ik nu op letten bij het kopen van een schoen?

Winkel in en winkel uit. Opzoek naar de perfecte schoen die goed zit en er ook nog eens leuk uitziet. Daarnaast is het prettig wanneer de binnenzool eruit kan, zodat je op maat gemaakte zool erin past. ‘Hoe vind ik nu de perfecte schoen?’

Er is geen eenduidig antwoord op de bovenstaande vraag. Een schoen is persoonsafhankelijk en er is niet 1 merk die met kop en schouders boven alle andere merken uitstijgt.

Er zijn wel een aantal controle punten waar je op kan letten bij het kopen van schoenen. Deze controle punten maken het een goede of slechte schoen. Het betekent dan alleen niet dat deze schoen perfect is voor jou situatie.

Een schoen heeft verschillende benamingen per schoendeel. Zie hiervoor de onderstaande afbeelding.

Schoen specificaties

Bij het kopen van schoenen kan je de volgende punten controleren waar de schoen over moet beschikken:

–          Een stevig contrefort. Dat is te testen door deze in te drukken. Hier moet je veel weerstand ervaren van het contrefort.

–          Het buigpunt van je zool moet ter hoogte van de bal van je voet zitten. Pak hiervoor de schoen beet aan de voor en achterzijde zodat je de zool kan buigen. Wanneer de schoen in het midden buigt, dan is dat niet goed.

–          De voorvoet moet soepel zijn. Dit kan je testen door de schoen te roteren. Wanneer de schoen niet roteert, dan moet er een teensprong aanwezig zijn.

Movement Podotherapie adviseert u persoonlijk waar u op moet letten bij het kopen van schoenen of sportschoenen. Dit is allemaal afhankelijk van uw vraag en situatie. Natuurlijk wordt er ook meegedacht met uw schoenwensen.

< Terug naar overzicht