Gezondheidsklachten

Heupklachten en lage rugklachten

Heup- of lage rugproblemen komen vaak naar voren tijdens een hogere belasting, lang staan of lang zitten.

Heup- en lage rugklachten gaan vaak gepaard met een disbalans in spieren of gewrichten. Er kan een standsverschil zijn tussen beide benen, een bewegingsuitslag beperking of een spierkracht verschil. Voor heup- of lage rugproblemen kunt u bij Movement Podotherapie in Geldermalsen terecht.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van verschillende heup-, bekken- en lage rugklachten:

Ischias klachten uiten zich voornamelijk als een zenuwpijn, vaak eenzijdig, rond de bil regio met uitstraling naar het been. De grote zenuw naar het been is dan beklemd en dat komt vaak door een disbalans in spieren of standsverschil.

Slijmbeurs ontsteking aan de buitenzijde van heup geeft voornamelijk klachten tijdens een hogere belasting en liggen op de zij. Na een hoge belasting blijft de pijn vaak lang aanhouden.

Een slijmbeurs ontstaat vaak door een scheefstand, overbelasting of frictie.

Een hernia kan klachten geven in de rug met uitstraling naar een been, maar het kan ook alleen klachten geven in de voet of het been. Vaak worden de klachten ervaren bij lang staan of zitten. Het is vaak een gevolg van overbelasting, slijtage van de tussenwervelschijven of scheefstand.

Iliapsoas syndroom is voelbaar in de lies regio bi het aantrekken van bijvoorbeeld de sokken en andere activiteiten waarbij het been opgetild moet worden. Tevens geeft het veel hinder bij het sporten. Soms is het ook hoorbaar wanneer de blessure ontstaat of aanwezig is. Dit kan verward worden met een snapping hip. Het ontstaat vaak acuut of het is overbelast. Dit kan komen door een langdurig foutief uitgevoerde beweging of een te groot rekmomentum. Een disbalans van de buikspieren en lage rugspieren of tussen het linker en rechter been kunnen ook een rol spelen.

Bekijk alle veel voorkomende klachten voor volwassenen

< Terug naar overzicht