Gezondheidsklachten

Hielklachten

Hielklachten zijn de meest voorkomende klachten aan de voeten. Vaak denkt men dan meteen aan hielspoor, maar een hielspoor heeft vaak een ‘hotspot’. Oftewel één extreem pijnlijke plek. Wanneer de pijn meer uitstraalt naar de voorvoet dan is het vaak de peesplaat onder de voet die problemen geeft, een plantaire fasciopathie. Deze blessure kan zich soms uitbreiden tot een ontsteking. Bij de eerdergenoemde klachten is vaak startpijn aanwezig en bij een zwaardere belasting komen vaak de stekende klachten op. Dit is typerend voor een blessure aan een pees. Movement Podotherapie in Geldermalsen behandeld deze klachten.

Wanneer er aan de onderkant van de voet alleen pijn wordt ervaren tijdens belasting, dan is het vaak een spier die problemen geeft. Dit geeft veelal een zeurende pijn tijdens de belasting.

Achillespeesklachten zitten in de buurt of t.h.v. het hielbeen. De achillespees hecht zich namelijk aan het hielbeen en deze zit verweven met de peesplaat om het hielbeen heen. Achillespeesklachten komen vooral op tijdens hogere belastingen, bijvoorbeeld sporten. Het begint met startpijn in de ochtend, een stramme kuitspier en soms pijnlijke achillespees. Dit kan zich uitbreiden tot een forse verdikking in de pees met als gevolg pijnklachten bij lichte inspanning en soms geeft de druk van de schoen op de pees al klachten. Dit kan een tendinitis of tendinopathie van de achillespees zijn.

Een verdikking bij de aanhechting van het hielbeen wordt vaak een Haglundse exosotose genoemd.

Bekijk alle veel voorkomende klachten voor volwassenen

< Terug naar overzicht