Gezondheidsklachten

Knieklachten

Er zijn veel verschillende soorten knieklachten, maar bijna alle klachten zijn te koppelen aan instabiliteit of overbelasting. Deze instabiliteit komt vaak ergens vandaan, dat kan vanuit de voet, de heup of rug regio komen. De knie is een tussenschakel van bij de benen en krijgt het dan ook vaak zwaar te voorduren. Knieklachten zijn vaak te onderscheiden van elkaar met testen en de momenten wanneer de klachten opkomen.

Een runnersknee geeft klachten aan de buitenzijde van de knie vooral tijdens sportbelasting en het is druk gevoelig. Dit kan acuut of geleidelijk ontstaan.

Een jumpersknee zit meer aan de voorzijde van de knie, maar komt ook voornamelijk op tijdens een sportbelasting. Dit kan acuut of geleidelijk ontstaan.

Artrotische of meniscus klachten komen vaak naar voren bij trapaflopen, schokkende en instabiele bewegingen. Dit gaat vaak gepaard met zwelling en een stijve knie. Dit kan acuut of geleidelijk ontstaan.

Kniebandletsel geeft vaak instabiliteit en problemen tijdens het bewegen. Ook is er startpijn aanwezig. Knieband letsel kan zowel acuut als geleidelijk ontstaan.

Het is van belang dat de knie stabiel blijft om klachten te voorkomen en te genezen. Movement Podotherapie kan hierin adviezen geven en therapieën voorschrijven na een uitgebreide analyse.

Bekijk alle veel voorkomende klachten voor volwassenen

< Terug naar overzicht