Blog

Wandelschoenen van A t/m D

Het aantal wandelaars is in de corona tijd fors gestegen. Hierbij zijn er wandelaars die alleen maar op straat wandelen, wandelaars die op onverhard terrein wandelen en ook nu komen er wandelaars aan die zelfs de bergen in gaan. Bij bergwandelingen kan er dan ook weer een onderscheid gemaakt worden tussen korte wandelingen wat overeenkomt met trekken en zelfs tegen rotsen aan klimmen met eventueel zelfs stijgijzers. Maar wanneer kies je nu de juiste schoen die het beste bij jou past?

De schoenen zijn makkelijk onder te verdelen in de volgende categorieën: ‘A, B, C en D’.

Ook Zijn er gecombineerde categorieën waarbij gedacht kan worden aan A-B en B-C bijvoorbeeld.

De categorieën zien er als volgt uit:

  • Type A wandelschoen:Dit is een schoen voor op straat en lichte wandelingen zonder al te grote oneffenheden. Het is veelal een lage flexibele schoen die zelfs voor dagelijks gebruik ingezet kan worden.
  • Type B wandelschoen: Dit is een schoen om mee te gaan trekken en korte bergwandelingen mee te maken. Veelal is deze schoen halfhoog tot hoog en wat stijver dan de type A schoen. Deze schoen kan bijvoorbeeld ingezet worden bij wandelingen in de Ardennen of lichte wandelingen in de Alpen.
  • Type C wandelschoen: Nu komen al op een schoen die bedoeld is voor ruiger terrein. Dit is een hoge en wat stijvere wandelschoen die goed gebruikt kan worden met zware bepakking. Hierbij kan dus gedacht worden aan huttentochten. Deze schoen is perfect voor de uitdagende en lange bergwandelingen.
  • Type D wandelschoen: Dit is de meeste stijve en harde schoen die er is. Tevens kunnen stijgijzers gebruikt worden om wanden te beklimmen. Deze schoen is te stug om comfortabele trektochten te maken. Dat wilt dus zeggen dat deze schoen ingezet wordt voor het grove geschut.

Naast deze onderverdeling moet er ook gekeken worden naar persoonlijke componenten. Hierbij denkende aan artrose, oude spier/peesletsel, kwetsbaarheid van de huid en nog veel meer. Het is dan ook van belang dat u persoonlijk advies krijgt en hier kunnen wij u bij helpen.

Prettig wandelen, dat wilt toch iedereen!

< Terug naar overzicht