Blog

Wat is de juiste voetbalschoen voor mij?

Voetballen, de meest beoefende sport in Nederland en ook ter wereld.

De herfst is begonnen en de velden worden dan ook weer natter. Draag je dan wel de juiste schoenen voor het weer en het type ondergrond?

Er zijn ontzettend veel soorten schoenen in de omloop. Elk merk heeft meerdere modellen en elk model heeft een meerdere nopsystemen.

Hierbij een klein uitleg waar je op kan letten bij het kopen van voetbalschoenen.

De voetbalschoen moet passen bij je positie en bij je manier van spelen. Een keeper maakt bijvoorbeeld hele andere bewegingen als een buitenspeler. Een keeper heeft bijvoorbeeld een wat langer nopsysteem nodig om beter af te kunnen zetten.

Aan de hand van je positie met speltype en de breedte van de voet, moet er gekeken worden naar welk merk en welk model het beste bij jou past.

Vervolgens moet je goed nagaan op wat voor type ondergrond je veel speelt. Is het kunstgras, normaal gras of een combinatie. Aan de hand van het type ondergrond wordt het nopsysteem bepaald.

Het is het makkelijkste om altijd op de zelfde ondergrond te spelen. Dat zou dan ook betekenen, dat je goed uit de voeten kan met één paar schoenen.

Speel je op verschillende ondergronden, dan is het raadzaam om verschillende schoenen te hebben.

Hieronder vind je het nopsysteem per veldtype. De volgende termen zijn dan ook belangrijk om te onthouden: Artificial ground (AG), Firm groend (FG), Soft ground (SG) en Turf

Wil je graag advies voor de juiste voetbalschoen? Heb je een blessure met sporten waar je vanaf wilt?

Movement Podotherapie helpt je verder!

Type ondergrond
Nopsystemen
< Terug naar overzicht