Blog

Pijnlijke scheenbenen met hardlopen?

‘Het is heerlijk om met dit mooie weer buiten te sporten. Daarom ben ik begonnen met hardlopen. De eerste weken ging het super goed. Zo kon ik meteen 5km hardlopen en elke keer liep ik de 5km sneller.

Plots kreeg ik last van mijn schenen tijdens het lopen. Ik kon er wel doorheen lopen en daarna trok het vrij snel weg. Bij de eerst volgende keer lopen kwam de pijn sneller op en de pijn was ook heftiger. Tevens was het nu ook wat gevoelig bij aanraking.

Waarom komt die pijn nu ineens op? Ik loop al een paar weken hard en nu wordt de pijn bij elke keer hardlopen erger’.

Een vervelende pijn ter hoogte van het scheenbeen kan het sporten flink belemmeren.  

Veelal komt de verzamelterm scheenbeenvlies ontsteking naar voren. Aangezien dat het een verzamelterm is moet er wel achterhaald worden om wat voor scheenbeenklachten het gaat en vooral waar het vandaan komt.

Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de kracht ter hoogte van het scheenbeen: voetstand, looppatroon, spierkracht, schoeisel, ondergrond en niet te vergeten de trainingsopbouw.

De bovenstaande hardloper heeft het duidelijk te snel opgebouwd. Tevens is er gebleken dat het looppatroon een grote invloed heeft op de ontwikkeling van deze klachten. Dit werd duidelijk met de drukmeting, waarbij er te veel krachten op de binnenkant van de voet kwamen te staan.

Voet li
Voet re

Het is een nare blessure die ook chronisch kan worden. Daarom is het van belang dat u er snel bij bent en de oorzaak achterhaald.

Movement Podotherapie kan u hierbij helpen!

< Terug naar overzicht