Blog

Loopt mijn kind wel goed?

‘Wanneer ik mijn zoontje zie rennen, dan zie ik iets wat anders is als bij andere kinderen. Hij is niet zozeer langzamer, maar toch rent hij wat vreemd. Waar kan dat aan liggen en is het normaal?’

Dat zijn vragen die vaak gesteld worden door ouders.

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en dat geeft veel lichamelijke veranderingen. Deze lichamelijke veranderingen zijn meestal ook zichtbaar in het beweegpatroon. Maar wanneer is iets afwijkend?

Het is voor u als ouder vooral belangrijk om af te gaan op pijnklachten, het niet willen lopen en of dat uw kind meer struikelt dan leeftijdsgenoten. Dit gaat vaak gepaard met niet willen lopen. Wanneer u dit ziet bij uw kind, dan is het belangrijk om Movement Podotherapie te laten screenen op eventuele afwijkingen in het ontwikkelproces wat het bewegen belemmerd.

Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om de bovenstaande risicopunten te signaleren en natuurlijk kan een probleem zich ook altijd anders uiten. Daarom moet u als ouder op uw gevoel afgaan. Wanneer u twijfelt over het bewegen van uw kind, dan kunt u dit beter laten controleren door een specialist bij Movement Podotherapie.

Het is van belang dat de groeiperiode goed en soepel verloopt zodat uw kind zich goed ontwikkeld.

Een uitgebreide screening op gewrichtsfunctie, stand- en loopanalyse geven een goed beeld en antwoord op uw vraag: ‘Loopt mijn kind wel goed?’.

Movement Podotherapie helpt u en uw kind graag verder.

< Terug naar overzicht