Blog

Hielspoor? Of is het toch iets anders?

Ineens zit er een zeurende pijn aan de onderzijde van de voet en voornamelijk ter hoogte van de hiel. Het lijkt wel mee te vallen, want naarmate u meer gaat lopen, gaan de klachten langzaam weg. De volgende dag staat u op uit bed. Het voelt erg stijf en pijnlijk aan. Soms is het zo erg dat het lijkt alsof dat iemand er met een mes in steekt.
‘Het zal toch geen hielspoor zijn?’
 
De pijn trekt in de ochtend weg, maar naarmate er meer gelopen wordt, komt het toch weer op. U gaat even zitten en ook dan is het aan het kloppen. Er lijkt zelfs een ontsteking in te zitten. Soms is het echt ondragelijk en op zo’n moment bent u ten einde raad.

Masseren lijkt even wat verlichting te geven, maar het gaat niet heel veel beter de volgende dag. Een stevige schoen met een dempende zool loopt het prettigst.
 
Het is voor u onduidelijk hoe het is ontstaan. Wat kan het zijn?
 
Movement Podotherapie behandelt dagelijks mensen met ongedefinieerde hielklachten. Hielspoor is een verzamelterm, maar het komt vaak voor dat het iets anders is, bijvoorbeeld een peesplaatontsteking en dat maakt ook dat de behandeling anders gaat worden.
Daarom is het van belang dat er een grondig onderzoek uitgevoerd wordt met een persoonlijk behandelplan.
 
Komt het bovenstaande u bekend voor? Movement Podotherapie helpt u graag verder.

< Terug naar overzicht