Blog

Die leuke schoen die ik graag draag, maar waarom krijg ik dove tenen?

‘Zodra ik mijn herenschoen aantrek en erop wegloop naar mijn werk schiet er een pijnscheut door mijn voorvoet en tenen. Daarna lijken de tenen wel doof aan te voelen. Zodra mijn schoenen uit zijn, dan gaat het iets beter, maar ik heb altijd wel het idee ergens op te lopen. Het lijkt alsof ik dan op een knikker sta, maar er is geen verdikking te zien onder mijn voet. Soms lijkt er wel wat weg te schieten. Wat kan het zijn?’

Mortons Neuralgie

Een Mortons Neuralgie, ook wel een zenuwbeklemming is een veel voorkomende klacht ter hoogte van de voorvoet. Het komt vaak op bij het dragen van een schoen die niet goed bij uw voet past in combinatie met factoren van uw voetstand en of looppatroon. Het geeft veelal een doof gevoel in een tweetal tenen en verder zijn de klachten toch moeilijk te omschrijven voor de cliënt.

Komt het bovenstaande u bekend voor?

Movement Podotherapie helpt u graag verder!

< Terug naar overzicht