Blog

De helse likdoorn op mijn voet

Al jaren is er een eeltplek onder de voet aanwezig en sinds kort is het een likdoorn geworden. De pedicure haalt het elke keer goed weg, maar hij blijft terugkomen na een paar dagen. Op blote voeten lopen is erg pijnlijk, daarom worden er vooral zachte schoenen gedragen. Maar helaas lost dit alles niks op.

Dit is een klacht die we vaak zien in de praktijk. De pedicure kan de likdoorn ontzettend goed verwijderen, maar deze zal altijd terugkomen wanneer de oorzaak niet achterhaald wordt. Een likdoorn ontstaat door langdurige druk of wrijving op dezelfde plek. Dit begint met eeltvorming, het eelt groeit vervolgens naar binnen en dan wordt het een likdoorn.

Movement Podotherapie gaat opzoek naar de oorzaak van de likdoorn. Een effectieve orthese of podotherapeutische zool kan u van die helse likdoorn afhelpen. Dit zal altijd gepaard gaan met een nauwe samenwerking met uw pedicure of een pedicure in de omgeving. Uw huid gaat steeds minder eelt aanmaken wanneer de likdoorn ontlast wordt en wanneer de likdoorn elke keer goed verwijderd wordt. Uiteindelijk zal de likdoorn verdwijnen en het geheugensysteem van uw huid weet dat het niet meer nodig is om overtollig eelt aan te maken.

Deze krachtige samenwerking tussen de pedicure en podotherapeut helpt u om weer pijnvrij te lopen.

Wacht niet te lang met die pijnlijke likdoorn en maak snel een afspraak.

< Terug naar overzicht