Therapieën

Movement Podotherapie

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden en therapieën die u kunnen helpen bij uw klachten of zorgvraag. De therapieën zijn voor iedereen verschillend. Elk persoon is anders en de behandeling moet dan ook volledig op maat zijn om u te kunnen helpen.

Kennis, vakkundig, ambacht en persoonlijk. Dat zijn belangrijke kernwoorden waar Twan Regtien zich dagelijks mee bezig houdt voor u en uw behandeling.

Zolen
Podotherapeutische zolen kunnen u helpen om uw loop-, sta- of renpatroon te verbeteren zodat de blessure over gaat of om prestaties te verbeteren. Middels een 3D-scanner kunnen de podotherapeutische zolen vervaardigd worden. Dit wordt gedaan naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek. De podotherapeutische zolen zijn volledig op u afgestemd.

Sportzolen
Sportzolen zijn specifiek bedoeld voor het sporten en worden ook aangemeten middels een sportonderzoek. Sporten is namelijk een hele andere belasting dan gewoon wandelen. Elke sport heeft zijn eigen kenmerken en daar wordt dan ook grondig naar gekeken. Belangrijke bewegingen binnen de sport worden zo goed mogelijk in kaart gebracht bij de desbetreffende persoon. Op deze manier worden risicofactoren zichtbaar en kan er een specifiek behandelplan opgesteld worden voor sportzolen.

Taping
Taping is een tijdelijke therapie om een sneller herstel te krijgen, om blessures uit te sluiten en ter verlichting van pijn.

Manuele technieken
Bij een uitgebreid functieonderzoek kan er een blokkade naar voren komen. Deze blokkade kan in verband liggen met de klachten of beperking waarmee u bij mij komt. Dit kan verholpen worden met manipulatietechnieken.

Siliconen ortheses
Siliconen ortheses kunnen gemaakt worden op uw voet om drukplekken te minderen of te voorkomen en om voorvoetklachten te verhelpen. Een orthese kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld een zooltherapie.

Schoenadvies
Iedereen loopt op schoenen en het is dan ook van belang dat de schoenen goed zijn voor u. De dagelijkse schoen moet comfort en rust bieden. Een sportschoen is veel specifieker en moet u helpen bij uw prestaties. Maar er zitten ook verschillen in de sportschoenen. Een goed advies is het halve werk.

FITS footwear
Loopt u al op zolen van Movement Podotherapie en bent u opzoek naar een oplossing voor de zomerperiode? Met behulp van FITS footwear kunt u heerlijk op uw zolen blijven lopen in de vorm van een slipper die u volledig zelf samen kunt stellen.
Samen met uw podotherapeut wordt er gekeken naar het model dat bij u past en u bepaalt de kleur van uw slipper. Uw podotherapeutische zool zit volledig in uw slipper verwerkt.

Fits footwear worden als podotherapeutische zolen vergoed volgens uw polis. Wanneer u de slippers binnen drie maanden na ontvangst van uw zolen besteld, dan betaalt u geen aanmeetkosten.

Bent u nog niet bekend bij Movement Podotherapie en lijken op maat gemaakte slippers u wat? Gelieve contact op te nemen met Movement Podotherapie om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd welke kleuren er zijn? www.fitsfootwear.nl

Oefeningen
Spierkracht, spierlengte en voldoende mobiliteit geven controle en stabiliteit. Oefeningen worden dan ook regelmatig meegegeven om zo de fysieke gesteldheid te verbeteren. Zie voor ondersteuning van uw oefeningen: