Podotherapie Tiel

Movement Podotherapie

Movement Podotherapie Tiel adviseert en behandelt klachten aan het bewegingsapparaat die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voet. Een afwijkende voetstand kan ook klachten geven aan knie, heup en rug.

Kindervoetproblemen

De kindervoet ontwikkelt zich in de eerste 8 levensjaren. Zodra een kind gaat lopen, zijn goede schoenen met de juiste pasvorm van groot belang. Bij pijn of bijvoorbeeld een afwijkende teenstand onderzoekt en behandelt de podotherapeut de klachten.

Sportblessures

Met blessures aan uw voet, enkel of knie kunt u terecht bij de podotherapeut. Die onderzoekt welke bewegingen u tijdens het sporten maakt en wat de oorzaak is van uw blessure.

Reumatische voet

Reuma geeft vaak standsafwijkingen en drukveranderingen aan voeten en tenen. Dit kan leiden tot pijn en wonden.

Diabetische voet

Als je diabetes hebt is de kans op voetklachten groter. De podotherapeut onderzoekt het risico op complicaties. Wanneer er complicaties zijn behandelt de podotherapeut deze.

Aanmelden bij onze praktijk

U kunt zich bij ons aanmelden met een verwijsbrief van de huisarts of specialist, of op eigen verzoek een afspraak maken bij onze gecertificeerde praktijk. Podotherapie is vrij toegankelijk, wat inhoudt dat een verwijzing niet nodig is. Tijdens het eerste bezoek wordt door middel van een screening bepaald of er een indicatie bestaat voor podotherapie.

Kosten en vergoeding

Aan een bezoek in de praktijk zijn kosten verbonden. Na het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en worden de bijbehorende kosten vermeld. Als podotherapeutische zolen onderdeel uitmaken van de behandeling worden met de paromed 3D scanner afdrukken van de voeten gemaakt. Aan het eind van het onderzoek beslist u zelf of u de zolen of orthese laat maken.

Maatwerk

Podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen zijn flexibele zolen die uit verschillende materialen kunnen bestaan en verschillende vormen en functies kunnen hebben. De zolen worden gemaakt met behulp van de paromed 3D scan van de voeten. De zolen worden op de computer ontworpen door uw podotherapeut en door middel van een computergestuurde freesmachine gefreesd.

Onder alle omstandigheden

Wist u dat u 60% van uw tijd in omstandigheden verkeert die vragen om ander schoeisel dan uw gebruikelijke schoenen? Denk aan situaties als blootsvoets lopen thuis, zomerse periodes of religieuze redenen. Typische momenten waarop u graag open schoeisel draagt met een (podo)therapeutische/orthopedische ondersteuning.

Op maat gemaakt

Voor het aanmeten van FITS sandalen of slippers kunt u bij Podotherapie Tiel terecht. FITS werkt met erkende voetspecialisten. We zorgen ervoor dat uw 3D aangemeten voetbed wordt verwerkt in een sandaal, slipper of huisschoen en perfect op uw voet aansluit. 

Wilt u meer informatie over het aanmeten, maak dan snel een afspraak! Klik hier om een afspraak te maken.

FITS beschikt over een uitgebreid assortiment modellen voor zowel dames als heren. Ieder seizoen zijn er nieuwe kleuren en modellen, zodat u ze het hele jaar kunt dragen. In de lente en in de zomer lekker buiten, en in de herfst en winter thuis als dé in-huis sandaal. Voor de hele collectie klikt u hier: