Home Specialisme Therapie├źn Tarieven Blogs Over ons
Gezondheidsklachten

Enkelklachten

Een verzwikking van de enkel kan langdurige nare gevolgen met zich meebrengen. Pijnklachten tijdens belasting, startpijn, zwelling, instabiliteit en angst om te bewegen. Dit komt vaak door slecht, foutief of te beperkt behandelen van de verzwikking. Tijdens een verzwikking kunnen de enkelbanden scheuren of opgerekt raken. Maar ook de spieren, zenuwen en botten kunnen beschadigd raken. Dit moet goed genezen en daarna is de therapie van groots belang. Alles wordt aangestuurd door zenuwen en die zenuwen moeten weer getraind worden om ervoor te kunnen zorgen dat de spieren weer optimaal gaan werken.

Met optimaal werken wordt bedoeld dat ze weer kunnen herstellen bij onverwachte situaties, zodat er geen recidiverende verzwikking plaats zal vinden. In de praktijk wordt toch vaak gezien dat er in dat proces niet alles volgens plan loopt. Met de juiste oefeningen, eventueel podotherapeutische zolen en discipline kunnen de enkelklachten volledig verdwijnen.

Bekijk alle veel voorkomende klachten voor volwassenen

De Praktijk

Movement Podotherapie is gevestigd in Geldermalsen, Zaltbommel en Tiel. U kunt bij ons terecht voor podotherapie, sport-podotherapie en het maken van zolen en sportzolen op maat. Onze specialisten zullen de oorzaak van uw klachten achterhalen en de risicofactoren in kaart brengen. Benieuwd wat het voor u kan betekenen? Maak een afspraak via de website of bel ons. 

Afspraak maken Stuur een appje
1
Heeft u vragen over een behandeling? Contact ons!