Home Specialisme Therapie├źn Tarieven Blogs Over ons
Gezondheidsklachten

Sportblessure

Een sportblessure ontstaat acuut of sluipt er geleidelijk aan in. Wanneer de trainingsopbouw niet goed is liggen de belasting en belastbaarheid niet in balans. Wanneer dat dit gepaard gaat met een disbalans van het lichaam, dan kunnen er zich hardnekkige blessures voordoen. Zo kan een structuur een aantal trainingen achter elkaar spierpijn geven en op een bepaald moment trekt dat niet meer weg voor de eerstvolgende training. Hiermee wordt de structuur overbelast en dan kan een acuut kracht moment grote gevolgen hebben. Dit geldt zowel voor spieren als banden en pezen.

De juiste balans tussen belasting en belastbaarheid is van cruciaal belang samen met de juiste houding.

Movement Podotherapie kan u en uw kind adviseren en ondersteunen om zo veel mogelijk balans te krijgen van het lichaam tijdens het bewegen. Samen met het kind gaat Movement Podotherapie de risicofactoren in kaart brengen en vervolgens aanpakken om preventief te werk te kunnen gaan.

Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wanneer er een sportblessure is ontstaan of al een tijd aanwezig is, dan kan Movement Podotherapie u ook helpen om hier sneller vanaf te komen. Vaak wordt er dan een interdisciplinair behandelplan opgesteld zodat de sporter zo snel mogelijk de sport weer kan gaan beoefenen.

De volgende blessures worden regelmatig gezien in de praktijk:

  • Enkelverzwikking met aanhoudende pijnklachten aan de binnen of buitenzijde en ochtendstijfheid.
    Vaak is er ook versnelt spierpijn aanwezig in de kuitspier.
  • Achillespeesontsteking die langdurig aanwezig is en waarbij soms een zwelling zichtbaar is.
  • Patellofemorale klachten geven vooral pijn net onder de knieschijf tijdens een hoge belasting.
  • Scheenbeenvlies ontsteking of shinsplints erg drukgevoelig bij het scheenbeen en komt vooral op tijdens het hardlopen.
  • Insertie tendinopathieën zijn aandoeningen bij aanhechtingen van spieren en pezen. Dat kan op verschillende plekken in het been aanwezig zijn en dat kan dan ook per persoon een ander klachtenbeeld geven.
  • Groei gerelateerde klachten zijn vooral aanwezig bij de sportende jeugd die nog in de groei zijn. Morbus Sever, Osgood Schlatter, patellofemorale klachten en Apofisitis Pubis. Dit zijn klachten die vaak lastig te behandelen zijn. Het zijn wel klachten die gestabiliseerd kunnen worden, maar toch ook vaak verholpen kunnen worden.
De Praktijk

Movement Podotherapie is gevestigd in Geldermalsen, Zaltbommel en Tiel. U kunt bij ons terecht voor podotherapie, sport-podotherapie en het maken van zolen en sportzolen op maat. Onze specialisten zullen de oorzaak van uw klachten achterhalen en de risicofactoren in kaart brengen. Benieuwd wat het voor u kan betekenen? Maak een afspraak via de website of bel ons. 

Afspraak maken Stuur een appje
1
Heeft u vragen over een behandeling? Contact ons!