Home Specialisme Therapie├źn Tarieven Blogs Over ons
Gezondheidsklachten

Platvoeten

Is een platvoet afwijkend? Movement Podotherapie vindt van niet!
Een pasgeboren kind heeft altijd platvoeten, het zou dan juist afwijkend zijn wanneer er een holle voet aanwezig zal zijn.

Tijdens de groeifase veranderd de voet. Er zitten meerdere groeischijven in de voet die ervoor zorgen dat de voet groter wordt en dat er zich een bepaald voettype ontwikkeld. Dit is dan ook genetisch bepaald. Een normale voetboog, een platvoet en een holle voet zijn allemaal even normaal of afwijkend.

U moet als ouder vooral op de stand van de voet letten. Zo kan de voet wel te veel naar binnen of juist naar buiten staan. Vaak gaat dat ook gepaard met een andere stand van de tenen. De stand van de achillespees is een mooie graadmeter om een inschatting te maken of er verder gekeken moet worden naar de stand en het looppatroon. De achillespees moet idealistisch gezien recht staan op de hiel.

Wanneer u twijfelt over de voeten van uw kind, neem dan gerust contact op met Movement Podotherapie om na te gaan of het raadzaam is om een afspraak te maken.

Bekijk alle veel voorkomende klachten voor kinderen

De Praktijk

Movement Podotherapie is gevestigd in Geldermalsen, Zaltbommel en Tiel. U kunt bij ons terecht voor podotherapie, sport-podotherapie en het maken van zolen en sportzolen op maat. Onze specialisten zullen de oorzaak van uw klachten achterhalen en de risicofactoren in kaart brengen. Benieuwd wat het voor u kan betekenen? Maak een afspraak via de website of bel ons. 

Afspraak maken Stuur een appje
1
Heeft u vragen over een behandeling? Contact ons!