Home Specialisme Therapieën Tarieven Blogs Over ons
Gezondheidsklachten

Hielklachten

Hielklachten bij kinderen, vaak tussen de 6-13jaar, komen ontzettend vaak voor. Het is de meest voorkomende blessure onder de actieve en sportieve kinderen. Vaak klaagt het kind over pijn onder de hak, pijn aan de enkel of achillespees tijdens belasting. De hak kan dan moeilijk belast worden. Het is veelal een zeurende en scherpe pijn wat soms gepaard gaat met startpijn.

Wat is het?
Veelal wordt er gedacht aan hielspoor, maar dat komt zelden voor bij een kind. Vaak zijn het klachten aan de groeischijf in het hielbeen of aan de achillespees. Dit komt veelal door een verkeerde belasting of overbelasting. Vaak is er drukpijn aanwezig en de klachten nemen toe bij belasting.

Dit is het signaal dat het verstandig is als Movement Podotherapie uw kind gaat analyseren en een diagnose gaat stellen. Met behulp van podotherapie kan uw kind dan weer snel de activiteiten oppakken.

 

Bekijk alle veel voorkomende klachten voor kinderen

De Praktijk

Zowel in Geldermalsen als in Zaltbommel kunt u van Movement Podotherapie een uitgebreide en unieke bewegingsanalyse verwachten met high-speed camera’s, drukmeetsystemen en bewegingsrapportages. De oorzaak van uw klachten of het achterhalen van de risicofactoren zullen perfect in kaart gebracht worden. Benieuwd wat het voor u kan betekenen? Maak snel uw afspraak voor Geldermalsen of Zaltbommel.

Afspraak maken Stuur een appje
1
Heeft u vragen over een behandeling? Contact ons!